Top 10 alimente nesănătoase

Top 10 alimente nesănătoase

Alimente nesănătoase

Cele mai nesănătoase alimente pot fi și cele mai gustoase! Cu toate acestea, dacă ai o dietă care constă din mai multe alimente nesănătoase decât alimente sănătoase, poți ajunge să te simți rău și obosit tot timpul.

Înclin să cred că toată lumea vrea să ducă o viață sănătoasă și lungă. Pentru ca acest lucru să devină realitate, există două reguli de urmat:

  1. alimentație sănătoasă
  2. antrenamente online acasă sau exerciții fizice la sală

10 alimente nesănătoase

alimente nesănătoasePentru a avea o viață sănătoasă, ar trebui să evităm anumite alimente nesănătoase care nu conțin nutrienți esențiali în ele. Iată o listă cu câteva alimente nesănătoase pe care trebuie să le eviți sau să le consumi cu moderație:

1. Zahăr

Zahărul este poate unul dintre cele mai nocive alimente nesănătoase pentru sănătatea noastră. Acesta este o sursă completă de calorii goale, ceea ce poate duce la creșterea în greutate. Excesul de greutate crește riscul de probleme de sănătate, cum ar fi boli de inimă, unele tipuri de cancer și diabet.

Dulciurile conțin foarte mult zahăr!

2. Sare

Sarea este un nutrient esențial necesar organismului, deoarece ajută la reglarea echilibrului de fluide, la menținerea ritmului inimii, la conducerea impulsurilor nervoase și la contractarea mușchilor. Dar atenție! Sarea consumată în exces poate deveni unul dintre cele mai nocive alimente nesănătoase pentru sănătatea noastră. Așadar, este necesar să consumi aproximativ un sfert de linguriță de sare de masă.

Alimentele bogate în sare sunt conservele, carnea murată, cerealele de mic dejun foarte sărate, chiflele, prăjiturile, produsele de patiserie, supele ambalate, sosurile etc.

3. Sucuri carbogazoase

Sucurile carbogazoase sunt dăunătoare sănătații datorită conținutului mare de zahăr și cofeină. Aportul de zahăr în cantități mari perturbă echilibrul insulină-zahăr din organism și, de asemenea, este responsabil pentru boala ficatului gras non-alcoolic. Acest lucru duce la obezitate și alte complicații legate de sănătate.

4. Băuturi alcoolice

Băuturile alcoolice sunt o risipă absolută atunci când vine vorba de furnizarea de nutriție. Puține persoane sunt conștiente de efectele nocive ale alcoolului asupra sănătății.

Caloriile găsite în alcool sunt calorii goale, pe care organismul nu le poate folosi pentru a produce energie. Deci, consumă aceste băuturi cu moderație.

5. Grăsimi saturate

Excesul de aport de grăsimi saturate poate duce la obezitate, creșterea nivelului de colesterol, care duce în continuare la probleme legate de inimă și o serie de alte tulburări. Toate alimentele prăjite și carnea grasă sunt incluse în grăsimi saturate.

Un specialist în nutriție sportivă nu își va sugera sa nu consumi niciodată alimente prăjite, doar că alimentele prăjite nu ar trebui să fie un element de bază din dieta ta.

6. Fast food

Cine nu iubește mâncarea fast food, mai ales la un eveniment? Cartofii prăjiți, burgerii, chipsurile, pizza sunt delicioase, trebuie să recunoaștem! Dar, din nefericire, mâncarea fast food îți oferă doar o mulțime de calorii care vor duce automat la creșterea în greutate. Unul dintre motivele principale ale obezității!

Mâncarea fast food consumată cu moderație nu îți va face nici un rău. Ai grijă la cantitate și alege să o consumi cât mai rar posibil!

7. Pâine albă și produsele de panificație

Pâinea și produsele de panificație sunt făcute din grâu care conține în mod natural gluten. Așadar, persoanelor alergice la gluten le este interzis să-l consume. Toată lumea ar trebui să se gândească de două ori înainte de a consuma pâine albă, covrigi sau alte produse de panificație, deoarece de cele mai multe ori, sunt făcute din zahăr foarte procesat, rafinat și grâu.

Acest lucru elimină majoritatea nutrienților esențiali din pâine. Cel mai bine este să consumați o pâine integrală.

8. Cereale

Multe persoane își încep dimineața cu un bol de cereale, dar în unele cazuri, această alegere pentru micul dejun poate conține de fapt multe ingrediente dăunătoare. Unele cereale  conțin conservanți pentru a le face să reziste mai mult, coloranți artificiali, arome și cantități mari de zahăr.

Dacă îți plac cerealele citește cu atenție lista de ingrediente înainte de a le cumpăra. Alege cerealele care sunt bogate în fibre și sărace în zahăr.

9. Carne procesată

Pentru a spori culoarea cărnii procesate și pentru a o face să dureze mai mult, aceasta a fost modificată pentru a conține niște aditivi chimici și nitrați.

Unele cărnuri care sunt procesate precum cârnații sau crenvurștii sunt alcătuiți din părți de animale nedorite, resturi și o cantitate mare de grăsimi și sare. Consumul de carne procesată este riscant pentru sănătate și poate provoca cancer, boli de inimă și creșterea tensiunii arteriale.

10. Iaurt cu conținut scăzut de grăsimi

Pentru a reduce conținutul de grăsime al unui produs fără a compromite aroma, producătorii îl înlocuiesc adesea cu zahăr și aditivi, cum ar fi amidonul sau gumele modificate.

Dacă vrei să consumi iaurt alege-l pe cel grecesc. Adaugă și câteva fructe proaspete și ai o gustare delicioasă!

Dacă ești gata să faci primul pas către un stil de viaţă sănătos, contactează-ne chiar astăzi!

Date de contact:

  • Email: info@magneticfit.ro
  • Telefon: +40 0731 170 579