Cum să slăbești fără sport: 9 moduri

Cum să slăbești fără sport: 9 moduri

Cum să slăbești fără sport

Deși sportul poate fi grozavă pentru sănătatea ta, nu trebuie neapărat să faci exerciții fizice pentru a slăbi câteva kilograme. Există câteva obiceiuri simple, dar sănătoase, de viață care te pot ajuta să pierzi în greutate.

Și un specialist în nutriție sportivă este de acord că poți slăbi fără să faci sport.

Iată câteva moduri simple prin care poți slăbi fără să faci sport

Ce să nu mănânci înainte să mergi la sala de fitness

 • Mănâncă în farfuri mai mici

De cele mai multe ori, avem prostul obiceiul să umplem farfuria cu mâncare și să mâncăm până ne doare burta. Lucru total greșit. Contrar aștepărilor, stomacul este destul de mic și nu are nevoie de cantități foarte mare de mâncare, la o singură masă.

Dacă vei începe să-ți pui mâncare într-o farfurie mai mică, automat îți vei scădea și numărul de calorii consumate, lucru care duce la slăbire, deoarece te afli în deficit caloric.

 • Mănâncă mai multe proteine

Proteinele au efecte puternice asupra apetitului. Poate crește senzația de sațietate, poate reduce foamea și te poate ajuta să mănâci mai puține calorii.

Dacă în prezent mănâci la micul dejul sau prânz sandviș, covrigi etc., îți recomand să treci la o masă bogată în proteine.

Câteva exemple de alimente bogate în proteine ​​sunt ouăle, pieptul de pui, peștele, iaurtul grecesc, lintea, quinoa și migdalele. De asemenea, poți încerca pudra proteică în diverse combinații, smoothie sau clătite.

 • Mănâncă alimente bogate în fibre

Consumul de alimente bogate în fibre poate crește starea de sațietate, ajutându-te să te simți mai plin pentru mai mult timp.

Fibrele se găsesc doar în alimentele vegetale. Exemplele includ fasolea, cerealele de ovăz, varza de Bruxelles, sparanghelul, portocalele și semințele de in.

 • Nu mai cumpăra dulciuri sau băuturi pline cu zahăr

Cea mai bună modalitatea de a renuța la dulciuri este să nu le cumperi. Depozitarea gustărilor nesănătoase acolo unde le poți vedea poate crește foamea și pofta, determinându-te să le mănânci.

Pe de altă parte, păstrează gustările sănătoase vizibile pe blat sau pune-le în centru în frigider.

 • Spune NU mâncării de tip fast-food

Cu toții suntem de acord că mâncarea fast-food este foarte bună, dar deloc sănătoasă. Dacă îți dorești să slăbești este necesar să nu mai mănâci hamburgeri, cartofi prăjiți sau pizza.

Pentru a nu interveni frustrarea, din când în când, mai poți consuma o felie de pizza. Sau, și mai bine, dacă îți este poftă îți poți face tu singur hamburger sau pizza în casă, cu mai puține calorii.

 • Bea apă în mod regulat

Apa de baut te poate ajuta sa mănânci mai puțin și să slăbești, mai ales daca o bei înainte de masă. Totodată, vei rămâne hidratat.

Este foarte ușor să consumi excesul de calorii din băuturile dulci, deoarece caloriile lichide nu afectează plenitudinea așa cum o fac alimentele solide.

Dacă înlocuiești băuturile bogate în calorii, cum ar fi sucul la doză sau sticlă, cu apă, automat vei slăbi. Sucurile din comerț conțin cantități foarte mari de zahăr, sunt calorii lichide și deloc benefice pentru organism.

 • Dormi bine și evită stresul

Când vine vorba de sănătate, oamenii neglijează adesea somnul și stresul. Ambele, de fapt, au efecte puternice asupra apetitului și greutății tale.

Lipsa somnului poate perturba hormonii care reglează apetitul, leptina și grelina. Un alt hormon, cortizolul, devine crescut atunci când ești stresat.

Faptul că acești hormoni fluctuează îți poate crește foamea și pofta de mâncare nesănătoasă, ceea ce duce la un aport mai mare de calorii.

 • Spune doar „nu” dietelor la modă

În timp ce unele diete la modă pot avea rezultate impresionante pe termen scurt, ele sunt dificile de urmat și uneori periculoase de menținut. Este mult mai bine să aplici schimbări simple (și sănătoase) de zi cu zi în modul în care mănânci pentru un succes pe termen lung.

 • Mergi mai mult pe jos

Simplu mers pe jos te poate ajuta să slăbești. Așadar, în loc să iei mașina, mergi pe jos la muncă sau școală, dacă este vorba de distanțe mai mici. Sau, ieși la o plimbare în parc, la cumpărături etc.

Dacă ești gata să faci primul pas în procesul de slăbire cu un plan de nutriție personalizat, contactează-ne chiar astăzi!

Date de contact:

 • Email: info@magneticfit.ro
 • Telefon: +40 0731 170 579

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *