10 motive să mănânci avocado

Ce este avocado?

Ce este avocado?

Avocado este un fruct tropical care se găseşte în America Centrală şi de Sud și în zonele subtropicale din întreaga lume. Fructul de avocado este un aliment popular în multe bucătării din întreagă lume. Este un fruct mare, cu un sâmbure mare și coajă groasă, care este comestibilă, dar se îndepărtează înainte de a se mânca. Pulpă este de culoare verde-galbenă și are textura cremoasa și gust dulce-picant.

Avocado este unul dintre alimentele cele mai sănătoase și mai nutritive. Acesta poate contribui la îmbunătățirea sănătății și a stării generale a organismului. Prin urmare, un specialist în nutriție sportivă de la Magnetic Fit recomandă clienților săi să consumam avocado în fiecare zi pentru a se bucura de toate beneficiile sale nutriționale.

Iata 10 motive pentru care ar trebui să mănânci avocado:

Ce este educația nutrițională?

1. Este unul dintre cele mai bogate surse de grăsimi sănătoase. Acestea pot contribui la dietele care au un scop de a reduce nivelul colesterolului LDL și al trigliceridelor.

2. Conține cantități ridicate de fibre. Fibra este cunoscută pentru stimularea tranzitului intestinal și pentru relaxarea sistemului digestiv.

3. Bogat în vitamina E, este foarte bun pentru sănătatea pielii, a părului și a unghiilor. De asemenea, vitamina E are un rol important în vindecarea rănii și prenentarea radicalilor liberi.

4. Conține B-sitosterol, un nutrient recunoscut pentru ajutorul acordat în prevenirea cancerului și reducerea nivelurilor de colesterol.

5. Este o excelență sursă de potasiu și magneziu. Aceste minerale sunt importante pentru funcționarea sistemului cardiovascular și pentru menținerea tensiunii arteriale la un nivel normal.

6. Conține luteina, un fitonutrient care este un antioxidant puternic și ajută la reducerea riscului afecțiunilor oftalmologice.

7. Conține un număr mare de antioxidanți, care previn radicalii liberi și previn afecțiunilor asociate cu îmbătrânirea.

8. Are un conținut ridicat de acid folic, care poate preveni anumite afecțiuni neurologice, cum ar fi Alzheimer.

9. Conține numeroase vitamine și enzime, precum și acid oleic, care contribuie la detoxicarea ficatului.

10. Un specialist în nutriție sportivă recomandă acest aliment în special persoanelor care urmează o dietă de detoxifiere sau curățare, deoarece acesta are o enzimă numită fosfatidilcolina. Această enzimă joacă un rol important în procesul de curățare, ajutând organismul să elimine toxinele și să regenereze celulele stagnate.

Cu ce se mănâncă avocado?

Poate fi consumat în diverse moduri, în funcție de preferințe și de rețeta. Unele dintre cele mai populare modalități de a mânca avocado sunt:

Cu ce se mănâncă avocado?

  • Guacamole: avocado se amestecă cu suc de lime, usturoi, ardei și sare pentru a face o pastă delicioasă, care poate fi servită cu chips-uri sau ca topping pentru tacos sau burritos.
  • Salate: avocado poate fi tocat și adăugat la salate pentru a adaugă un plus de savoare și nutrienți.
  • Sandwich-uri și wrap-uri: avocado poate fi tăiat în felii și adăugat la sandwich-uri sau wrap-uri pentru a adăuga un plus de savoare.
  • Smoothie-uri: avocado poate fi adăugat la smoothie-uri pentru a adaugă un plus de cremozitate și nutrienți.
  • Ca topping pentru paste: avocado poate fi amestecat cu usturoi, suc de lime și sare pentru a face o pastă delicioasă, care poate fi servită ca topping pentru paste.
  • Ca desert: avocado poate fi mixat și adăugat cu sirop de arțar, sau cacao și îndulcit cu miere sau sirop de arțar pentru a face un desert delicios.
  • Ca ingredient de bază: avocado poate fi utilizat ca înlocuitor pentru unt sau ulei în diverse rețete, ceea ce îl face o alegere sănătoasă pentru gătit.

Cum se taie un avocado?

Avocado se taie prin introducerea unui cuțit mare și tăios în mijlocul fructului și rotind lama în jurul sămânței. Sâburele de avocado poate fi îndepărtat ținând fructul în palme și apăsând până când se desprinde. Sau, se înţeapă cu grijă sâmburele după care se îndepărtează.

Apoi, folosind o mișcare rotativă, se scoate pulpa cu o lingură. După aceea, se taie fiecare jumătate în cuburi sau felii, în funcție de cum dorești să-l mănânci.

Dacă ești gata să faci primul pas către un stil de viaţă sănătos, contactează-ne chiar astăzi!

Date de contact:

  • Email: info@magneticfit.ro
  • Telefon: +40 0731 170 579

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *